S

Szeretnénk egy új irányt útjára indítani az oldalunkon, amivel betekintést nyerhettek egyes párjaink megismerkedésének, esküvőjének történetébe. Miért izgultak a leginkább a nagy napon és mire emlékeznek vissza a legszívesebben 🙂 

Engedjétek meg, hogy bemutassuk nektek Kinga & Yoeri történetét.

 

Hogyan ismerkedtetek meg a férjeddel?

Szórakozni mentünk egy barátnőmmel és nagyon gyorsan kiszúrtuk a helyes magas fiúkat a szórakozóhelyen. Feltűnő volt, hogy nem magyarok lehetnek, mert 190-200 cm-ükkel kimagaslottak a teremben. 🙂 Nem kellett sokáig várnunk, mire odajöttek hozzánk és kiderült, hogy hollandok, és egy kelet-európai körúton vannak. Yoeri gyönyörű mosolya, nyitott, barátságos személyisége rögtön megfogott és azt éreztem, Ő más, mint a többi srác. Szerencsére a vonzalom kölcsönös volt és fél éven át tartó skypeolas követte a budapesti útjukat. Utána visszajött hozzám és másfél évig havonta ingáztunk Budapest és Eindhoven között. Ennek már 6 éve és 3 éve együtt élünk Berlinben.

Milyen volt a lánykérés?

Egyik este későn értem haza munkából, Yoeri már otthon volt és nagyon izgatottan nyitott ajtót. Nem tudtam mire vélni, leültem a kanapéra, elszaladt és visszatért egy kis dobozkával és letérdelt elem. A gyűrű felhúzása után előkerült egy csokor rózsa és egy doboz macaroon a kanapé alól. 🙂 Úgy tervezte, hogy reggel ezekkel ébreszt és felteszi a nagy kérdést, de azt mondta, mikor hazaértem, nem tudott várni és bar így nem volt olyan romantikus a lánykérés, mint tervezte, de nem bírta ki másnapig, amikor már mindent előkészített.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt?

Nyitott helyet, kertet képzeltünk el a szertartáshoz és 3 helyszínre szűkítettük a keresést. Mikor megnéztük a Barabás Villát, egyértelműen ereztük, hogy ez az a hely, ami minden elképzelésünknek megfelel, és a helyszín méreti adottságai is tökéletesek nagyjából 70 vendégre. Utólag is azt mondjuk, nagyon jól választottunk, a kert tökéletes a polgári szertartáshoz, a terem pont jó méretű a vacsorára és táncra, és este nagyon hangulatos volt kimenni az udvarra, és lehűlni kicsit táncolás közben.

Mesélj kicsit a többi részletről a megjelenéseddel kapcsolatban! Miből, honnan inspirálódtál a frizurához és a sminkhez és a ruhához?

Egy évig nem vágattam a hajamból, mindenképpen feltűzött frizurát álmodtam meg. A köztünk levő 30 cm magasság különbség csak részben leküzdhető magassarkú cipővel, így a frizurámat is szerettem volna megemelni és semmiképp nem lebontva hagyni. Niki személyében megtálaltam a tökéletest, fodrászt, aki olyan alomhajat varázsolt bő egy óra alatt, amit egy vendég sem hagyott szó nélkül.

Minden nap sminkelem magam, így nem volt kérdés, hogy inkább erősebb, mint natúr sminket szeretnek. Nórival, a sminkesemmel több variációt kipróbáltunk, de teljesen rábíztam magam és meg hajnalban is tökéletes volt a sminkem.

A ruha a legnagyobb kérdés egy menyasszony szamara. A Diora szalont választottam, mert minden ruhájuk gyönyörű. A ruhapróbán legálabb 3-4 ruhát tudtam volna választani, de végül egy romantikus csipkés tüllszoknyás mellett döntöttem, ami abszolút nyerő és egyedi választás volt. Sokat nézelődtem Pinteresten, és tudtam, hogy mindenképpen más stílusú ruhát szeretnek, mint amiben már valamelyik barátnőm férjhez ment.

Hogyan tudtátok menedzselni a nemzetközi vendégsereg meghívását, elszállásolását? 

Fontos volt, hogy korán elkezdjük a szervezést, mert kb. 40-45 vendég érkezett külföldről. A meghívókat már fél évvel az esküvő előtt átadtuk, hogy mindenki úgy tudjon tervezni szabadsággal és a repülőket is korán le lehessen foglalni. Mivel en a szállodaiparban dolgozom, néhány szobát sikerült kedvezményes áron lefoglalni, de június főszezon Budapesten, így többen airbnb-t béreltek inkább. A család együtt lakott egy központi szállodában és végül minden vendég összekötötte az esküvőt egy kis szabadsággal, és városnézéssel, így átlagosan 4-5 napot töltöttek Budapesten.

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok számodra?

Amikor először megláttuk egymást, és azt mondta, wow, you are so beautiful. Láttam a szemében, hogy őszintén örül és nagyon szeret.:)

Nagy élmény volt bemenni a templomba, amikor már minden vendég bent vart. Mindenki mosolygott rám és sok könnyes szemet láttam.

A másik emlékezetes pillanat a szülök beszédei, amikor anyósom azt mondta, hogy mi nem veszítettük el a fiúnkat, hanem lett meg egy lányunk. Nagyon meghatódtam.

A vacsora közben megálltam egy pillanatra, szétnéztem és nagyon boldog voltam, hogy ennyi ember eljött szerte a világból, hogy velünk ünnepeljen. 

A menyecsketánc különösen emlékezetes, mivel a magyar vendégeken kívül, senki nem ismerte ezt a szokást. Szerencsére a magyar barátok nagy lendülettel és jókedvvel megnyitottak a táncot, megmutattak a többieknek milyen is a magyar mulatós és hogy kell megtáncoltatni a menyasszonyt. Minden egyes vendég beállt a sorba és felvette a ritmust, legalább fel órán át megállás nélkül roptuk és a külföldiek odavoltak ezért a tradícióért.

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Hogy ne essen az eső. Az időjárás az egyetlen dolog, amit nem tudsz befolyásolni. Nem kívántam 30 fokot, mert tapasztalatból tudom, hogy nem kellemes a tűző napon álldogálni szép ruhában, magas sarkú szandálban és öltönyben vendégként, de a rémálom akkor is az eső. Mindent kintre terveztünk, a kreatív fotózást, a szertartást, a fényképezkedést a vendégekkel. Ezek nem lettek volna ugyanolyanok, ha bent kell megtartani.

Június 9-en egész délelőtt esett az eső, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem rontotta el a kedvemet. Nyomasztó volt úgy készülődni életem nagy napjára, hogy zuhogott odakint az eső. Egy órakor indultunk el a fotózás helyszínére, hogy először meglássuk egymást a Vajdahunyad várnál. Mikor kiszálltam az autóból, elállt az eső, és onnantól az nap egy csepp sem esett. Minden és mindenki velünk volt, hogy tökéletesen sikerüljön a nap, amire egy evet készültünk és amivel hivatalosan megnyitottunk egy új fejezetet az eletünkben.  

 

 

Helyszín & Dekoráció: Barabás Villa 

CM: Marosi Viktor

Fotó & Videó: Frames


CLOSE MENU